dijous, 24 de gener del 2008

Passegeu-vos pels blocs d'alumnes

A més de tot el que es publica al bloc de la classe, no deixeu de mirar atentament els blocs personals.

Al bloc de la Maria Castro, per exemple, hi ha una exposició sobre Mercè Rodoreda, així com la notícia sobre una futura sèrie sobre la novel·la que vam treballar: "Les veus del Pamano".

En Pere Clarimon ens mostra una fotografia de la coral de l'Escola de la Dona.

La Jossie Casanova i la Josepa Vendrell han publicat fotos dels dos rius de Mequinensa, totes dues molt interessants.

Llegim els poemes de Sagarra i de Martí i Pol que la Rosa Vila ha relacionat amb "Camí de sirga". I l'explicació dels haikús a càrrec de Màrius Serra. La Rosa, poeta de cap a peus, ha començat a fer una colla d'haikús encadenats per a cada capítol, de manera que configuren un resum de cada caítol. Fixeu-vos-hi.

Al prolífic bloc de la Mercè de Lasa hi ha unes excel·lents llistes d'expressions col·loquials i de recursos literaris de cada capítol. És un material que endreçarem i publicarem per tal que hi pugueu accedir. No deixeu de mirar les deu imatges del poble vell.

La Josepa Vendrell ha encetat una recerca molt interessant sobre el tema de "l'aigua" a les sardanes, ha relacionat l'aigua de l'Ebre amb les diverses aigües del nostre país.

La M. Dolors Figueras fa un dietari de la classe intel·ligent, amorós i irònic. Hi reconeixerem els nostres batecs.

Els resums de cada capítol de la novel·la de l'escriptora, ja li podem aplicar aquesta categoria, Francina Gili, els ordenarem juntament amb els haikús de la Rosa Vila i també hi tindrem accés directe.

Als reculls d'alumnes d'altres classes podem consultar el lèxic que investiga la Laura Trovò. Aquest material tan útil també l'ordenarem i l'enllaçarem.

Es van ampliant els diversos apartats. Per exemple, hem afegit tot d'escrits a "Remolí de records". Llegiu-vos-els.

Gràcies a tothom,

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic meravellat de la tasca que feu tot el grup. Sovint passejo pel vostre bloc. És admirable. Això és treballar un llibre.
Gràcies a tots/totes pels moments que em regaleu