diumenge, 28 d’octubre del 2007

El bloc i l'assignatura

Aquest és el bloc de l'assignatura Construcció de blocs i literatura de l'Escola de la Dona.


La professora de català Maria Dolors Vinyoles i el professor de noves tecnologies Oriol Mascareñas han volgut unir en una assignatura aquestes dues disciplines.

Enguany han escollit com a fil conductor la novel·la de Jesús Moncada: Camí de sirga, que és la protagonista del bloc de l'assignatura.

L'assignatura, que es duu a terme a l'aula d'informàtica (dues hores a la setmana fins al més de juny de 2008), es complementa a casa. A classe, on cada alumne/a crea el seu bloc, es donen les eines i es treuen conclusions. A casa es fa una reflexió individual pautada sobre el capítol del llibre i es prepara el material per poder-ne fer una reflexió comuna a l'aula.

Esperem que tothom s'hi trobi bé i que aquesta proposta innovadora ens introdueixi en l'ús de les eines col·laboratives d'internet 2.0 en el camp de la reflexió literària.

Bona feina!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és fantàstic, emocionant i tendre. Un felicito de tot cor per la iniciativa.

Un petonàs a cadascun dels que hi participeu.

Visca l'Escola !!

Eva ( companya professora de l'Escola )

Mercè de Lasa ha dit...

Sóc alumna de la nova assignatura de l'Escola de la Dona
"Català:Blocs", impartida per la professora de Llengua Catalana Dolors Vinyoles i pel professor d'Informàtica Oriol Mascareñas.
És molt interessant, perqué al llarg del curs anirem llegint el llibre de Jesús Moncada "Camí de Sirga" i cadascun dels alumnes publicarà en el seu bloc personal els treballs i les reflexions entorn d'aquesta magnífica novel·la.
Les dues hores setmanals de classe passen de pressa i és un plaer a casa poder publicar els nostres treballs i opinions en el bloc.
Crec que la creació d'aquesta assignatura ha estat un encert per part dels professors i de l'Escola.
Gràcies!
Mercè

Anònim ha dit...

Hola Maria Dolors i companyia,

He quedat meravellat per aquesta feina que esteu fent ja que sóc un apassionat de Moncada i de la intertextualitat. Encara no m'ho he pogut mirar tot, però els textos que hi ha són meravellosos i m'han fet reviure moments gloriosos de la lectura de Camí de Sirga. Suposo que molts de vosaltres vau poder assistir al muntatge teatral que es va fe rfa poc sobre l'autor. Realment era un dels nostres grans.
Enllaçaré el meu bloc amb aquests ja que començaré ben aviat a treballar sobre El cafè de la Granota amb els meus alumnes de Batxillerat i crec que els agradarà veure com la literatura és una cosa vivíssima.
Una abraçada

Joan Marc